2014. június 21., szombat

A KREA Kortárs Művészeti Iskola Diploma Divatbemutató - 2014.06.21




A műalkotások között újabb nagyszerű remekművek mutatkoznak be a Múzeumok Éjszakáján. A Szépművészeti Múzeumban a KREA Kortárs Művészeti Iskola végzős divattervező és divatstylist hallgatók diplomamunkái mellett a harmadéves divattervezők közösen megalkotott kollekciója mutatkozik be. A most először látható darabok és látványvilág maradandó élményt ígér.

Az idén diplomázó divattervező hallgatók olyan inspirációs források mentén dolgoztak, melyek tükröt mutatnak a minket kürölvevő izgalmas világ részleteiről. A múlt és a jelen művészeti irányzatai, eseményei, épületei, jeles művészei egyaránt szerepet játszottak a vizsgakollekciók készítése során. A mozgás, a fény és az optika jelenségének összefüggései, a modern anyaghasználat és technológia újítások metszetét mutatják az elkészült öltözékek és kiegészítők.

A divatstylist hallgatók a korunkat érintő kérdésekre reflektálnak. Az összeállítások az érzékelés, felfedezés majd a közölni vágyás mechanizmusát vették alapul.
Korunk meghatározó jelenségei, mint Cindy Sherman önarcképei vagy Zagar zenei világa jelentettek inspirációs alapot végzőseinknek. A képeken kapcsolatok alakulnak ki, amelyek múltidézők, ugyanakkor a jövőbe is tekintenek, és ismerős érzésekről mesélnek nekünk.

A harmadéves divattervezők közös kollekciója a Fracture nevet kapta. Az öltözékek és a kiegészítők az újjáépítés és a geometriai megformálás számos lehetőségét mutatják be, gyakran egy ruhán belül. A kollekcióban lévő darabok, - mint az ingből készült nadrág vagy a pulóverekből álló kabát - variálhatók és többféle módon használhatók.

Támogatók:
VM Model, Icon Model Management, Deichmann, Vagabond, Microphone hair,
Event Studio Kft., Szépművészeti Múzeum, Múzeumok Éjszakája, A&J.

A mellékelt montázson a meghívó mellett az alábbi két tervező alkotása látható:
Stein Barbara
Diplomamunka címe: SBARBARAST-Instagram
Konzulens tanár: Kiss Tibi, divattervező-JE SUIS BELLE
Fotó: Liziczai Réka
Haj: Mazsi-Microphone Hair- Hairography
Smink & Modell: Scneider Anna
Kállay Dóra
Diplomamunka címe: Unknow08
Konzulens tanár: Dévényi Dalma, divattervező-JE SUIS BELLE
Fotó: Nagy Ádám
Smink: Molnár Viola
Haj: SB

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése