2014. augusztus 28., csütörtök

Dolce & Gabbana Dolce illat

A parfümből illatmintát kaptam egy korábbi rendezvényen és megtetszett így nem maradt más választásom meg kellett, hogy vegyem.

Lágy, érzéki csábítás 
Az új illat, mely egy érzéki utazásra csábít a Dolce&Gabbana márka szívébe: Szicília nemes földjére.
“A Dolce egy modern illat, melyet egy emlék ihletett. Az eredetiség nem csak az előállítás módjában áll, mely során hagyományos eszenciákat és teljesen új összetevőket ötvöztünk, hanem abban is, hogy ez egy illatba öltött új szerelem, mely ártatlansága által megőrzi fiatalos lendületét.” -
Stefano Gabbana

Az illat 
A Dolce fehér virágok lágy, nőies keveréke, melyben először a neroli levelek frissessége érint meg, majd a dél-afrikai fehér amarílisz válik meghatározóvá, melynek különlegessége, hogy először használják parfüm alapanyagként. 
Az illat a halvány, édes illatú neroli levelek és a papaya virág kirobbanó eszenciájával indul, majd egy virágcsokorrá alakul, ahogy a parfüm lelke kinyílik. 
A fehér vízililiom és a merész fehér nárcisz egyedi, pazar kombinációja tökéletesen keveredik a testes fehér amarílisz illatával. Ezt a virágos jegyet a háttérből ellensúlyozza a meleg pézsmaillat és a kasmír hangsúlyossága; friss erdők érzéki nyomát, földes tónusokat és pikáns fűszereket maga után hagyva.

Csomagolás
A Dolce elegáns csomagolása egy múltat idéző, klasszikus flakonra emlékeztet. Vastag, tiszta üveg, lágyan hajló vonalakkal, mely újszerű, stílusos külsőt kölcsönöz. 
A flakonon átszűrődő vibráló zöld nektár épp olyan friss és ropogós, mint a benne lévő neroli levelek.  A virág alakú kupak a szicíliai szokásokra emlékeztet, ahol tradícionális a marcipán figurák készítése.
Minden rózsa egyedi, épp mint az egyes összetevők, melyek a Dolce illatát meghatározzák. A szirmok 3 sorban rendeződnek körbe, a színek pedig a tejfehértől, a krémszínen át a világos rózsaszínig váltakoznak.
A nyakán az elegáns masniban végződő finom, vékony, fekete szalag elővarázsolja a fehér ingek és csokornyakkendők képét, amely a korai Dolce&Gabbana divatbemutatók védjegye volt. Ugyanilyen figyelem irányult a külső csomagolás minden apró szegletére is: a könnyed fehér doboz anyaga olyan finom és sima, mint a puha bőr.
Az utolsó, egyben legszemélyesebb érintés: a lendületes, fekete betűkkel írt Dolce felirat, mely Domenico Dolce édesapjának saját aláírása. Ez alatt jelenik meg a Dolce&Gabbana logo és a vékony, fekete szalag, tökéletes kontrasztot alkotva a klasszikus és a kortárs stílus között.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése