Idén is kiosztották a Dining Guide-díjait, ahol szakértő zsűri kereste az ország legjobb éttermeit, és szakácsait. Idén első alkalommal a legjobb Street Foodot is díjazták, ebben a kategóriában az olvasók szavazatai alapján is hirdettek győztest.
- Dining Guide Street Food Díj - zsűri szerint: Funky Pho
- Dining Guide Street Food Díj - közönségszavazás: Bors gasztrobár
- Top 10 street food ABC sorrendben: A Séf utcája, Gyradiko, Padron, Pesti Burger és Bár, Pista bá', Pizza me, Zing Burger, Komachi Bistro
- Hennessy-Dining Guide Év Étterme: ZONA (Séf: Huszár Krisztián)
- Év Ifjú Séftehetsége: Giczy Andor, Nagy Szabolcs (Fricska Gasztropub)
- Az Év Legprogresszívebb Konyhája: Olimpia Vendéglő
- Top 10 étterem (nem sorrendben): Olimpia Vendéglő, Salon Étterem, Arany Kaviár, ZONA,Lacikonyha, Baltazár, 67 Étterem & Bistro, Alabárdos, Csalogány 26, Mák bistro
Értékelés szempontjai
1. Az étterem személyisége, hangulata, a környezet.
Fontosak az első benyomások. Mit, hogyan kommunikál az étterem magáról: tisztaság, rendszerezettség, design. Mit ígér az étlapja, hogyan határozza meg magát. Teljesíti-e, amit megígér.
2. Alapanyagok minősége.
Megjelenik-e a szezonalitás? A borjúhús borjúból van-e? Friss vagy konzerv alapanyagokból dolgozik?
3. Az elkészítés szakszerűsége.
Megfelelő technikával főzték/sütötték/párolták az ételeket? Megfelelő-e a vágási technika? Frissek-e az ételek? Textúrák megfelelőek-e?
4. Ízek harmóniája, kreativitás.
Egyszerre megengedő és dogmatikus elbírálás. A tányéron lévő dolgok összeillenek-e? Van-e az egyes alkotóelemeknek funkciója, odaillők-e?
5. Kiszolgálás, szervíz.
Szakszerű-e a kiszolgálás? Tolakodó, figyelmes, korrekt, informatív?
Forrás: Dining Guide, Divány
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése