2015. március 23., hétfő

Az Év étterme - 2015.03.23

Ebben az évben is díjazták a legjobb éttermeket.


Idén is kiosztották a Dining Guide-díjait, ahol szakértő zsűri kereste az ország legjobb éttermeit, és szakácsait. Idén első alkalommal a legjobb Street Foodot is díjazták, ebben a kategóriában az olvasók szavazatai alapján is hirdettek győztest.


Értékelés szempontjai


1. Az étterem személyisége, hangulata, a környezet. 
Fontosak az első benyomások. Mit, hogyan kommunikál az étterem magáról: tisztaság, rendszerezettség, design. Mit ígér az étlapja, hogyan határozza meg magát. Teljesíti-e, amit megígér. 

2. Alapanyagok minősége. 
Megjelenik-e a szezonalitás? A borjúhús borjúból van-e? Friss vagy konzerv alapanyagokból dolgozik?

3. Az elkészítés szakszerűsége. 
Megfelelő technikával főzték/sütötték/párolták az ételeket? Megfelelő-e a vágási technika? Frissek-e az ételek? Textúrák megfelelőek-e?

4. Ízek harmóniája, kreativitás. 
Egyszerre megengedő és dogmatikus elbírálás. A tányéron lévő dolgok összeillenek-e? Van-e az egyes alkotóelemeknek funkciója, odaillők-e? 

5. Kiszolgálás, szervíz. 
Szakszerű-e a kiszolgálás? Tolakodó, figyelmes, korrekt, informatív?
Forrás: Dining Guide, Divány


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése