2016. július 3., vasárnap

Dora Hegedus x Pakka x Antifactory High Summer Party - 2016.07.01

 Július 1-én egy nyáresti strandolást idéző High Summer Partyn vehettem részt az Antifactory Vintage Shop-ban.


Ebben a nyári forróságban nincs is jobb mint vízparton süttetni magunkat, úszni a hűsítő habokban vagy épp vitorlázni.

A Mazuri tóvidék igazi felüdülést jelent ilyenkor, amely Lengyelország egyik legkiemelkedőbb, vitorlázási lehetőségeiről ismert nyaraló-központja.  

Nem csoda, hogy Hegedűs Dóra (DoraHegedus) és Bokányi Nóra (PAKKA) tervezőpárost is megihlette a tóvidék, amelyből megszületett kapszulakollekciójuk, melyet a 2016-os tavaszi-nyári szezonra terveztek.



A kollekcióról Nóritól, aki a MOME-ban szerezte diplomáját, sikerült sok érdekes információt is megtudnom. Többek között, hogy a most bemutatásra került ruhákat a tavalyi Gombold újra pályázatra álmodták meg. Sajnos a döntőbe nem kerültek be a ruhák, de tervezik, hogy minél szélesebb közönséggel ismertessék meg őket. Én személy szerint fesztiválokon el tudnám képzelni ruhaterveiket.


Az anyagok, melyek a koncepciót alkotják leginkább a vitorlázáshoz köthetők. A ruhák anyaga vitorlaszövet, melyeken a vaskos kötelek övként funkcionálnak. Nagy karabinerek, valamint a Mazuri tavak színvilága mind megjelenik a végső kollekcióban.  

A válltáskák maradék anyagból, a rongyszőnyegek varrási technikájával készültek. Színükben szintén a tengert, a tengerpartot juttatják eszünkbe.



A tervezéskor a legfőbb inspirációt Roman Polanski Kés a vízben című 1962-es filmje, valamint a 60-as 70-es évek mintaközpontú, csíkos fürdőruha divatja jelentette. A film hangulata és szereplőinek öltözéke is visszaköszön az egyes darabokban. 




Esszenciális darabokat is tartalmaz a kollekció, mint az oversized kabátok, a fókusz azonban a fürdőruhákon és a kézi szövésű vitorlászsákokon van, melynek termékpalettája folyamatosan bővül. 


A retro érzetet keltő boltban ezen felül vintage ruhák között is válogathatnak a betérők. Felsők, nadrágok, ingek és kiegészítők széles választéka fellelhető az üzletben. 

Sok sikert kívánok a tervezőknek és kívánom, hogy kollekciójukat minél többen megismerjék. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése