2017. március 5., vasárnap

Tavaszi gardróbrendezés - 2017.03.06




Tavasz van! Ilyenkro aktuálissá válik a ruhatárunkban a téli/nyári váltás. 

Ilyenkor újra előkerülnek a szekrényből a tavaly óta nem hordott darabok és ekkor szembesülünk vele, hogy talán évek óta nem hordott ruháink is lapulnak a szekrényeinkben.

Itt az ideje tehát egy alapos gardróbrendezésnek!

De mielőtt ezt elkezdenénk, első és legfontosabb, hogy tudd, Egyedi stílussal rendelkezel!

Mivel belőled nincs másik, így te egyedi vagy!

A stílusunk azonban az idők során változik. Ezt sokszor sajnos az elvárások teszik velünk, melyeknek sokan meg akarnak felelni. A másik befolyásoló tényező pedig a divat, a trendek, melyek nagyban hatnak stílusunkra.

Szerencsére vannak páran és mostanában egyre többen, akiket nem érdekel mások véleménye vagy a trendek szigorú követése és merik vállalni saját magukat, felveszik a saját stílusukat.


Ha tudod mi áll jól és milyen stílust képviselsz, nyert ügyed van. Szekrényedben csakis azok a ruhák sorakoznak, melyeket hordasz és jól is érzed magad bennük.

De mi a helyzet azokkal, akik nem tudják ennyire határozottan, hogy kik is ők, mi is áll jól nekik és mit is akarnak kifejezni az öltözködésükkel?

Nos, nekik szóljon most ezen blog bejegyzés. :)

Minden esetre ahhoz, hogy tudd mennyi ruhád van, be kell nézni a ruhásszekrényedbe. Lehet egy alapos átvizsgálás után rábukkansz rég nem hordott ruhákra, melyeket most újra felvennél vagy épp megértek a selejtezésre.

Életünk során sokszor érkezünk fordulóponthoz és ekkor eljön a rendrakás ideje. Legyen a ruháid közt is egy rend, hogy pontosan tudd, ami ruhákat birtokolsz azok a te egyéniségedet tükrözik.

Lehet persze többfajta stílusú ruhatárad. (elegáns, sportos, rockos, nőcis, bulis, visszafogott, kislányos)

Minden ruhát egyesével kell kezedbe venned és rangsorolnod. Örömet okoz-e neked?

Ezután pedig tedd a ruhákat jobbra vagy balra, a szerint, hogy fogod-e még hordani vagy kidobásra ítéled. Jó lehet még egy nem tudom eldönteni kupac is. De ezt a kupacot miután végeztél az egész ruhatárad szortírozásával, újra nézd át. Amikről ezek után se tudod mi legyen velük, tedd egy dobozba és írd rá, hogy mi van benne.

A selejtezés azért is jó, mert kénytelen leszel szembenézni magaddal, hogy mi az ami jól áll neked és mi az ami nem. Tudni fogod, hogy milyen ruhát kéne venned, s kicsit közelebb kerülsz a saját stílusodhoz is. Ha végeztél a selejtezéssel, nézd meg, hogy mi maradt, majd határozd meg, hogy milyen színű, stílusú ruhákra lenne még szükséged. Ezután kezdj el csak vásárolni! Tudatosan.

Szerezd be a basic darabokat, hiszen azokat a legegyszerűbb kombinálni.

Ami még szerintem fontos, hogy sokszor jobban megéri egy drágább terméket megvenni, aminek jobb a minősége, ezért többször fogod tudni majd hordani, nem nyúlik ki olyan hamar, mint a silány minőségű darabok!

Gardrób rendezéshez segítséget még itt találsz, öltözködési tippeket pedig ezen a blogon.



Gardróbrendezéshez stylist segítségét is igénybe veheted, aki nem csak segít selejtezni, de elmegy veled vásárolni is.


Barbara Tilly

Barbi a KREA Kortárs Művészeti Iskolában diplomázott, mint divat-stylist. Emelett marketing szakos közgazdász. Nagyon szeret gitározni, énekelni és zongorázni.

Barbival a saját gardróbvásárán találkoztam, ahol Zara, Mango, Promod, Bershka márkájú ruciknak kereste új gazdáját. 

Mint megtudtam, Barbi részt vesz fotózásokon, modelleket, hétköznapi embereket stylingol, de ami nagyon közel áll hozzá, az a személyi styling rész, mert kapcsolódik a pszichológiához. Ugyanis a lelki probléma és az öltözködési probléma között sok esetben komoly összefüggések állnak.

Barbi számára fontos, hogy akinek tanácsot ad azt megismerje, megtudja hogy milyen a személyisége. Ez által abszolút személyre szabott tanácsokat tud adni ügyfelének. 

Nagyon sok emberrel dolgozott már együtt férfiak-nők egyaránt. Bár inkább a magánemberekhez áll közelebb, mint a hírességekhez. Munkájával leginkább azt szeretné közvetíteni, hogy a személyi styling nem csak a gazdag emberek kiváltsága.


Barbi blogot is vezet, melyen számos outfit inspirációkat találunk, de van egy cool hunting része is, ahol second hand ruhákból kombinál különböző szetteket.

Emelett a magyar designerek ruháit is nagyon szereti.


Oláh Dóri

Dóriaval a MOM Parkban találkoztam, akkor még mint a bevásárlóközpont stylistjaként.

Dóri a Modart Francia Divatiskolát elvégezve több stylist mellett is dolgozott asszisztenseként. Mellette újságíróként tevékenykedett – természetesen divatról írt – a divat.hu / fashion.hu online magazin számára. Viselettörténet tanárként ma már maga is leendő stylistokat oktat. Portfóliójában számos reklámfilm szerepel, szabadidejében pedig a saját, coolhunter.hu nevet viselő divat honlapját szerkeszti.

Dórival rövid beszélgetés után célirányosan kedvenc boltomba, a MOHITO-ba mentünk. Várakozással tele kíváncsisággal léptem át a bolt küszöbét Dóri társaságában. Nagyon érdekelt, vajon Dórinak tudván, hogy nekem nézünk ruhákat mely darabokon akad meg a szeme.

Várakozásomat siker koronázta, hiszen Dóri a vásárlás végéig folyamatosan tanácsokkal látott el, olyan dolgokra hívta fel a figyelmem amiket még nem is tudtam.

Elégedett voltam a tanácsaival és az általa kiválasztott ruhák szinte mindegyikét meg is vásároltam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése