2017. június 12., hétfő

Global Sustainable Fashion Week - Nemzetközi Divatbemutató - 2017.06.08


A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület, a Globális Fenntartható Divathét/Global Sustainable Fashion Week alapítója és szervezője, kiemelt olasz és nemzetközi tervezők által készített kollekcióiból szervezett divatbemutatót.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.


Fellépő tervezők:

-SAMANTA RUSSO, FEATURED DESIGNER OF THE EVENT
-COB Design, Charlene O’Brien, Australia,Eco fashion collection
-Piroshka, Anna Hegedus, Germany/Hungary, Preserving traditions through fashion
-Conto Bene Jeans, Serbia/Hungary, Jeans collection
-Agnes Szepligeti, Malta/Hungary, Eco friendly evening wear collection
-Alberto Ciaschini, Shoes
-Lidia Falcon, Hats

Waste couture collection:
-Silvia Giovanardi
-Rapa Milano
-Venette Waste




Az este kiemelt olasz tervezője SAMANTA RUSSO, a márka 1932 óta ismert Olaszországban. A '60-as években "Madame" (így becézik, mert sokat tevékenykedett Párizsban) Russo a párizsi inspirációiból merítve létrehozta az úgynevezett androgün stílust, ahol a nőket nagyon feminin, mégis a maszkulin stílus által inspirált ruhákba öltöztették. Folyamatosan fejlesztették a stílust, fontossá vált, hogy a darabok kényelmesek és praktikusak legyenek, viszont a századfordulós időkről sem feledkeztek meg dizájnjaikban, amely gazdag volt fűzőkben, kesztyűkben, kalapokban. A '70-es, '80-as években már a nemzetközi High Fashion felé orientálódtak. A ruhák előállítása nagyon sok kézi munkával történik, szép vonalvezetésű női ruhák, amelyek az olasz tradicionálisan elegáns és inspiratív divatot képviselik.


Nikoletta Klára Magyar fényképe.


COB Design - Charlene O’Brien Ausztráliából - igazi izgalmas eklektikus öko luxury kollekció - öko és újrahasznosított anyagok felhasználásával (pld. vintage kimonók Japánból), az esküvői ruhák természetes festési és kézi hímzési technikával, kézzel készültek, néhány ruha egy kambodzsai fair trade designerrel együtt a Fairsew mikro fairtrade vállalkozás támogatásának köszönhető.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.

Piroshka (Anna Hegedűs) kollekciója prezentálja, hogy lehet a modern öltözködésben a magyar hagyományok elemeit és a népi iparművészetet mind anyagában, mind motivumaiban felhasználni. Ez a fúzió a mostani divatbemutatón egy kékfestéssel és kézi hímzéssel készült igényes női kollekció bemutatását teszi lehetővé.
“folkore fashion for the urban red-riding-hoods!”


Nikoletta Klára Magyar fényképe.Nikoletta Klára Magyar fényképe.




A CBJ IKONIKA denim-kollekciója a tömegtermékektől elhatárolódó, stílusos dizájner termékek iránt érdeklődő vásárlók igényeit célozza meg. A denim-craft-ot a hagyománnyal ötvöző, eklektikus stílusú multi-product termékpaletta, a ruházat mellett az öltözék kiegészítőkre is kiterjed, tágabb teret hagyva a hagyomány megújításának és átértelmezésének.

Fashion & style fényképe.Fashion & style fényképe.




A GSFW-en bemutatkozott a Venette Waste-hez tartozó öko tervezők, valamint a Web Academy tervezőinek a kollekciója - mindkettő alapítója az ismert olasz öko "waste cotoure" tervező Rossana Diana. A tervezők munkái szigorúan a fenntartható és etikus divat koncepcióit követik.

Tervezők:
Waste couture kollekció
Silvia Giovanardi
Rapa Milano
Venette Waste


Kiegészítők:
Alberto Ciaschini - cipő
Lidia Falcon - kalapok és fejfedők

Nikoletta Klára Magyar fényképe.Nikoletta Klára Magyar fényképe.



Nikoletta Klára Magyar fényképe.Nikoletta Klára Magyar fényképe.



Az GFSW meglepetés tervezője Szépligeti Ágnes volt, aki Máltáról érkezett haza segítve a kreatív team munkáját is.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.Fashion & style fényképe.



A helyszínen bemutatásra kerültek Anthyia (Ying Luo) ramie (hócsalán) öko anyagból készült, magyar népművészünk, Révész Márta/Csipkeház/ által készített - csipkével díszített néhány ruhája, valamint Molnár Nelli (Nelli Molinari) aranyból készült csipke ékszerei Lettner Imán néhány munkájával.

Bemutatkoztak még a GSFW-en a Forrai Művészeti Szakközépiskola és a Théba Művészeti Akadémia tanulói által készült, a környezettudatosság témakörébe tartozó designjai.

Kiállításra került Velicán-Patrus Dóra a Málta Fashion Week Fotóversenyén nyertes és Valetta-ban kiállított divatfotója is.




A divatbemutatók kreatív teamjét vezeti:
Hornyák István tervező, stylist, koreográfus és visual artist,

Tagjai:
Szépligeti Ágnes, tervező, a Nemzeti Divat Liga Magyarország Couture and Art Team-jének vezetője
Hegedűs Anna tervező, a Divat Liga Magyarország tagja
Muhammad Fawad Noori, tervező, divat koreográfus, a pakisztáni GIFT Egyetem tanára, és a GSFW Kreativ Design Vezetője
Sok Csaba nemzetközi sminkmester és teamje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése