2017. június 22., csütörtök

Mod'Art Fashion Show 2017 - 2017.06.08

"Virtuális tradíció" 


  


Idén is fantasztikus kollekciókkal várták a divat iránt érdeklődő vendégeket a Mod’Art végzős diákja, ugyanis "Virtuális tradíció" címmel a Tesla Budapest-ben tartották nagyszabású bemutatójukat.



 


A diákok kapszula kollekcióinak bemutatása mellett korábbi munkáik is kiállításra kerültek, amit a bemutató előtt meg lehetett tekinteni.

A végzősök idén a saját kollekciójuk mellett napjaink internetes világába vittek el a plusz feladatként kapott ruháikkal. Minden hallgató a mai kiberkultúrában használt szavakból kiindulva tervezett egy öltözéket.


 

Hagyományokhoz híven most is neves külső szakmai zsűrit kértek fel a szervezők a kollekciók elbírálására.




A diploma zsűri többek között a következő elismert szakemberekből áll
A párizsi iskola művészeti vezetői Estelle Herbert és Marie Cherifi, 
Horváth Szilvia a magyar iskola oktatási igazgatója
Kasza Emese (Mei Kawa)
Vanyovszky Mária (A Salon)
Cselényi Eszter (Celeni)
Strasser Orsolya (PS Magazin)
Csukovics Brigitta (Cukovy)

 

 
 
Egy sportos férfi ruházati márka, ami többnyire a fiatalokból, az utcai kultúrákból, a világban zajló eseményekből merít inspirációt. A márka első kollekciója a 2018/19 őszi-téli szezonra készült. 
 
 
A kollekció születésénél, az aktuális trendek figyelembe vételén kívül a téma fő magját a Földön történő konfliktusok is nagy részben inspirálták. Fő címszavak, melyek a történetet jellemzik: védelmezés, reményadás, küzdés és harc az emberiségért. A témában szereplő katonák egy magasabb erő által lettek besorozva és a világot járva egyensúlyt teremtenek. Halhatatlanok és sebezhetetlenek. 
 
 
A színek a kollekcióban fontos szerepet játszanak: a fehér és a khaki kontrasztja szimbólikus. A külső ruhadarabokon, ami a kabátokat jelenti megjelennek a merev katonai formák, színek, felületek és terepminták. A "nagy védelmezőre", a merevségre, a méltóságra utalnak, ami egy pajzsként funkcionál. Az alsó öltözékkel ellentétben állnak, amelyek hófehérek - ez utal a belsőnkben rejtőző "angyalra", a lélekre, amely békére áhítozik. A jóságot, a bennük rejlő reményt, az oltalmazást, a gyógyítást szimbolizálja. A háború nyomait a felületek "couture" színvonalon készült roncsolásával, hímzésével, anyagmanipulációkkal adom vissza. Formailag extrémebb, az alsó ruhákra az asszimmetria jellemző, de szem előtt tartva a funkcionalitást, hordhatóságot és az eladhatóságot. Ezt a kollekciót a 18-35 éves korosztályú fiatal férfiaknak terveztem, akik az öltözködésükkel üzennek a külvilágnak.

 

ALICE by Gulyás Alíz


A kollekció a klasszikus nőies, kissé romantikus mégis újító vonalat képviseli.
A téma olyan nőkből inspirálódott, akik a mai modern világban is szeretnék megőrizni nőiességüket és vonzódnak a hagyományos értékekhez.


A kollekció alapja, hogy klasszikus férfi ruhadarabokból készülnek nőies sziluettek, mintha egy nő a férje ruhatárából szabna saját magára öltözékeket, de azzal a céllal, hogy szeretne minden körülmény között nő és nőies maradni.


A kollekció újító jellegét a férfiasság és nőiesség kontrasztja és egyben összemosódása adja.
A kollekció tavasz-nyári szezonra készült, anyaghasználatában főleg a zakószövetek, vékony inganyagok vannak jelen, de a bőr is feltűnik. A trendekbe illeszkedő csíkminták átfogják az egész kollekciót.



MISSINGSCREW by Tóth Viktória


Viktória a kollekciját a személyiség korroziójára építette. Természetes folyamat, amely a kifinomult embert szellemileg stabilabbá vagy néhány esetben pont instabillá alakítja, ezt befolyásolják az évek, sérelmek, kihívások, maga a létezés...

Mind a személy típusa, mind a környezeti feltételek meghatározzák a formát, felszíni sérüléseket okozva, és egy folyamatosan változó belső világot teremtve. Munkaruházatból kiindulva alakította az anyag használatot, merev és puha vásznakat, vízálló orkánokat és kötött kelméket alkalmazva. 

A munkás réteg a mindennapi fizikai és szellemi küzdelmet testesíti meg Viktória számára. A rozsdás felületeken át a belső, személyes grafikai világon keresztül reflektál a kor aggasztó problémájára, az elidegenedésre és a szakmai, szellemi és magánéleti kiégés szindrómájára. 

A gépiesített ember felszabadítását, a hétköznapok, a monotonitás feloldására való igényt és a kézzel létrehozott termék, a szakember, a kézműves jelentőségét akarta előtérbe helyezni.




APOCALYPSE PLEASE by DELY LUCA 



Egy, a modern kultúrában gyökerező márka, amely az ember belső világából, gondolataiból, és a tudományos fejlődésből inspirálódik, magára öltve a felgyorsult urbanizáció stílusát. 

Az aktuális kollekció a jövő megapoliszait és azok társadalmát állítja szembe a keleti kultúra hagyományaival, ezzel tükrözve a technológiai és építészeti fejlődés közepette a gyökereihez ragaszkodó ember gondolatait és érzelmeit. Ez a tendencia megjelenik mind az anyagokban - egyszerre vannak jelen a vízálló sportos anyagok és az elegánsabb szövetek - mind a formákban. 

A tradicionális keleti ruhák formai világa mellett hangsúlyos eleme a kollekciónak az építészet és modern technológia inspirálta 3D-s manipulációk és szabások. A színvilág hideg és fémes, a minták pedig az emberek millióinak otthont adó kaptár városokat idézik. 

A kollekció konceptuális jellege a hatalmas volumenekben, rétegekben és egyedi formákban nyilvánul meg, felszínre vetítve az egyén igényét a kreativitás, az egyediség és a személyes tér irányába, melyek korunk túlzsúfolt társadalmában ritka kincsnek számítanak, mint féltve őrzött tradícióink és örökségeink. 

A jelen és közeljövő égető problémáira reflektáló kollekció egy olyan futurisztikus világba kalauzol el ahol a betonba zárt történelem, a brutalizmus és a kaotikus rendszerek az egyén jellemét és külsejét is formálják.



ICHI by Göbölös Eszter / Diploma téma 2017


"2017/18 őszi-téli diplomakollekcióm témája a 'második bőr', és ezen belül az emberi test, annak torzítása, és bőr- felület játékai.
A témához illően nude és natúr bőr színekkel dolgoztam, és az
anyaghasználatnál is előtérbe helyeztem a különféle bőröket és bőrszerű felületeket.
Anyagmanipulációimra jellemzőek a darázsolt és gyűrt felületek, amik az emberi bőr redőzöttségére és macro-felvételeire reflektálnak, valamint a plasztikai varrat-jellegű részletek.
Kollekcióm letisztult, elegáns stílust képvisel, konceptuális
behatásokkal, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel."




KÓRÉ márka
 
Kóré Szilvia által tervezett "KÓRÉ" márka összeillő alkalmi öltözékeket készít családok számára, hogy a szülők és gyermekeik harmonikusan összeöltözve jelenhessenek meg. A ‘Country Couture’ nevű diploma kollekciót a Downton Abbey sorozat inspirálta, mely egy arisztokrata család életet mutatja be a 20.század elejének Angliájában. A Toile de jouy mintájú anyagok lezser vidéki eleganciát sugallnak, amit a kézzel hasonló stílusban megrajzolt játékos minták, zöldségek printjei egészítenek ki. A ruhák természetes anyagokból, elsősorban 100%-os pamutvászonból készültek. Ez kényelmes, szellős viselet, melyet a gyerekek és szüleik egyaránt szívesen hordanak. A kollekció formavilágára jellemzőek a század eleji Angliából átemelt gallérok, a jól szabott zakók, öltönyök. A mandzsetták mind a férfiaknál, mind a nőknél hosszítottak, a nőknél az ingeken és a ruhákon különösen hangsúlyosak, de formájuk és a mandzsettából induló megkötő a nadrágoknál is visszaköszön. Az elegáns öltönyökön és ruhákon megjelenő ringlik és a klasszikus minták kontrasztja modernné teszik a kollekció darabjait. A gyerekkollekció a felnőtt kicsinyített mása, hogy a szüleikre mindennél jobban hasonlítani akaró kicsiknek végre igazán könnyű dolguk legyen, egészen 12 éves korukig.


FORGET-ME-NOT by Zolcsák Cintia 
 
A forget-me-not egy slow fashion márka, amely minden kollekciójaval egy aktuális társadalmi problémát, élethelyzetet vagy éppen érzést fejez ki. A márka legelső debütáló kollekciója a 'Multilocal' névre hallgató sorozat szereplője a NŐ, aki kiszakadva a hétköznapok szürkeségéből útra kel, hogy levetkőzze gátlásait, megtalálja önmagát és egyben a helyét a világban. A kollekciót utazásai során követhetjük nyomon. A ruhadarabok egy kívülről láthatatlan folyamatot mutatnak be, amely minden egyén számára más-más fizikai formát ölthet. A feszültséget csomók, patchwork felületek, zsinórok és kötelek jelképezik az egyes darabokon. A sziluettek egyre kötetlenebbé válnak az idő haladtával. A feliratokat az afrikai helyi szolgáltatók különböző cégérei (fodrászat, hentes) ihlették. Naivitásuk és humoruk tökéletesen kifejezi a nők mindennapi életét. A textilek, mint a pamut, a nyers selyem valamint a szín- és hangulatvilág egyes afrikai törzseket idéznek fel.



A hagyományokhoz híven most is neves külső szakmai zsűrit kértek fel a szervezők a kollekciók elbírálására.




A diploma zsűri többek között a következő elismert szakemberekből áll
A párizsi iskola művészeti vezetői Estelle Herbert és Marie Cherifi, 
Horváth Szilvia a magyar iskola oktatási igazgatója
Kasza Emese (Mei Kawa)
Vanyovszky Mária ( A Salon )
Cselényi Eszter ( Celeni )
Strasser Orsolya ( PS Magazin )
Csukovics Brigitta ( Cukovy )


DJ: Toncsi Cox

Támogatók voltak:
Vöslauer
Kovács és Lánya borászat
Vagabond
Eventstuff.hu
Avantage Models
Diva Agency
 



R.S.V.P.: Huszárovics Dalma 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése