2016. augusztus 4., csütörtök

Gozsdu Fashion Night - 2016.08.04

Kellemes nyári estén debütált az első Gozsdu Fashion Night.



A Gozsdu udvar számos programnak szolgált és szolgál jelenleg is helyszínéül.

A festészet szerelmeseit várja a Gozsdu Montmarte, a régiségek közt kincseket keresőket a Gozsdu Antik Market csábítja el, de a salsa vérpezsdítő ritmusára is nem egyszer perdültek már itt táncra, a mozgás iránt elkötelezettek.


Ez alkalommal viszont a divat kapott teret egy estére a Gozsdu udvarban, ahol is megrendezték az első Gozsdu Fashion Night-t, melynek szervezője Tórizs Hajnalka volt.


A bemutatón magyar tervezők mutathatták be kollekcióikat, a kíváncsi közönségnek. Sokan pont ezért a rendezvényért látogattak el a helyszínre, azonban voltak akik csak betévedtek és szinte nem akarták elhinni, hogy egy divatbemutató kellős közepébe csöppentek. 


A spontán szituációs helyzetek szerintem jót tettek a bemutatónak, mert talán oldotta a feszültséget, melyek egy divatbemutatón felmerülhetnek. Hiszen egy ilyen eseményen mindennek előre megtervezettnek és pontosan kivitelezettnek kell lennie. 

Többek között ez is volt a bemutató célja, hogy az utca emberéhez is elérjen könnyűszerrel a modell- és a divat világa.



Az este során látható gazdag és látványos divat show keretein belül bemutatkozó tervezők és márkák:


ALEXANDRA VAJDA



Fekete – fehér kollekciója azoknak a nőknek szól, akik szeretik az egyszerű, letisztult darabokkal kihangsúlyozni a szépségüket. Azoknak a 30-40 éves nőknek, akik határozottan tudják, hogy mit akarnak, és nem félnek megszerezni azt. Akik tisztában vannak a belülről fakadó szépségükkel, és ezt a fekete-fehér időtlen eleganciájával szeretnék kiegészíteni. Időtálló, egy egész életre szóló darabokat választanak. Akik tisztában vannak vele, hogy a kevesebb néha több, amely elv a tervező életfelfogásának alapja is. Az ő kollekciójával az eleganciát választják, egy kis pikantériával!






Dolly by Le petit Tom 

Luxus, Divat, Elegancia...ez a Dolly! A Dolly by Le Petit Tom igazi hercegnőket varázsol a kislányokból és Dívákat a nőkből. Ma már a tütü nem csak a gyerekek divatja. 
Általa megvalósíthatod önmagad! Legyen szó romantikus vacsoráról vagy mozizásról a barátokkal, minden alkalomra tökéletes választás ez a fodros szoknya. A Dolly pettiskirt fantasztikus színeivel és elképesztő puhaságával varázsol el. Segít, hogy kitűnj a tömegből!





Bíró Rafael

Egyedi méretre készülő kollekciója könnyű és időtlen hordható alkalmi ruhák, melyet a kifinomult elegancia, nőiesség jellemez egy kis modern csavarral a kortalan modern nőknek.

Férfi kollekciókkal együtt megtalálható a Treasure Budapest üzletben. 





Tórizs Hajnalka by Souvenir Salon 
 
Tórizs Hajnalka számos területen otthonosan mozog, de mindig a divattal kapcsolatosak voltak a szívéhez közeliek. Most is egy kalandos utazás által, egy új területre jutott el. Saját maga készítette látványos ruha kollekciója különböző anyagok találkozásának kombinációja, melyhez a papírból készült több ezer díszítő elemeket a Souvenir Salon lézer vágással készítette el. Ruháinak megalkotásánál a benne rejlő színes és sokrétű kreativitás bemutatása motiválta a finom nőiesség megjelenítésével.




Táska kollekcióikkal mutatkoztak be az este során a Sophie by Chance, aki az elegánsés a MAKE design, aki a laza stílust képviselte.

A Sophie by Chance néven futó márkát 2014-ben alapította Búzás Zsófia.
Első táskakollekciójának témája a Diótörő volt. A márka stílusa nőies, de emellett játékos és bohókás. Tervezője kedveli a csillogást és a finom eleganciát. Számára nagyon fontos, hgoy minden nőnek kedveskedni tudjon alkotásaival, hiszen a méretek ezt a szabadságot meggátolják. Egy táskánál nincs konfekció méret, bárkinek jól áll, aki magáénak érzi.



A MAKE design 2013-ban alakult. A táskák közt megtalálhatóak hátitáskák, tornazsákok, tote bag-ek és clutch-ok is. A darabokra az egyszerűség, letisztultság jellemző, mind a színek, mind a formák tekintetében. azok igazi jellegzetességét a különleges kézzel festett és szita nyomott minták adják. A fő inspirációs forrásuk a természet. 




A divatbemutató modelljei voltak: 

Oczella Eszter (Magyarország Szépe 2016 első udvarhölgye) - Oczella Krisztina - Bíró Bernadett - Shirian Fatime - Almási Barbara - Búzás Kinga - Misik Renáta - Mezei Regina - Tordai Sára - Marik Laura - Örvedi Cintia - Porcza Hanga - Somogyi Hermina - Laskovics Dorottya - Törös Teodóra


A modellek hajáról a Berendi Hair & Academy és Szokoly Adrienn gondoskodott. 
A modellek sminkjét Godó Krisztina készítette.

Az est során felvonuló modellek a MOHA design és a ZEMA  ékszereit viselték.

A  MOHA design betonból készít igazából bármit. A divatbemutatóra ékszerkreációikat hozták el, amelyek egyediségükkel és nagyszerűségükkel épülnek be a mindennapi életbe. Olyan elérhető design termékek megalkotásán dolgoznak, melyek prémium értékkel bírnak.


A ZEMA márka mottója: „ A művészet körül vesz”....ezért minden kollekciójuk egy művészeti irányvonalat képvisel, a teljesség igénye nélkül, például a barokk, art deco, szecessziós, népi motívumok köszönnek vissza ékszereiken - melyekhez a ruha partnere a SOLO collection és a modern Black and white dzsungel kollekciók pedig Vajda Alexandra ruháival kerülnek bemutatásra.

A csodás ZEMA önálló tervezésű és kivitelezésű kézzel festett porcelán ékszereket egy önálló standon is megcsodálhattuk.


A ZEMA missziója, hogy a művészet, a kultúra és a tradíció iránti elkötelezettséget közvetítse porcelántermékein keresztül. Olyan darabokat tervezzen és készítsen szobrászok, festők és egyéb művészek által, mely nemcsak kielégíti, de formálja is ízlésünket, színesebbé teszi mindennapjainkat.

Ez a családi vállalkozás saját manufaktúrát üzemeltet, ahol minden termék 100%-ban kézzel készül. A kézzel festett dekorációk értékét tovább növeli a dekoráláskor használt 21 karátos arany és a 23 karátos platina. Minden darab forma és mintaoltalommal védett. 

A ZEMA magasabb kategóriájú egyedi ékszerkollekciói ZEMART név alatt kerülnek forgalomba.



A divatbemutató során a frissítőről a dél-balatoni Kristinus Borbirtok gondoskodott. Felszolgálásra került a borbirtok gyöngyöző bora a Krisecco.

Reméljük a mostani divatbemutatóból hagyományt teremthet a Gozsdu Udvar, hiszen a magyar tehetségek bemutatását is küldetésének tekinti. Köszönet ezért a Gozsdu Udvarnak és Ehud Amirnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése