2016. szeptember 1., csütörtök

Nanushka - AW16 kollekció bemutató - 2016.09.01

Szeptember elsején mutatta be a Nanushka márka új 2016-os őszi-téli kollekcióját.


Sándor Szandra a London College of Fashion elvégzése után alapította a Nanushka márkát, melyet gyerekkori beceneve ihletett.

Ezen gyermeki játékosság nem csak a márkanevében, de kollekcióiban is évről-évre megjelenik, keveredve a nagyvárosi eleganciával.


Szandra idei kollekciójához az inspirációt Michael Ende által írt Momo című 70-s évekbeli meseregénye szolgáltatta. Történet egy lányról, aki visszahozta az ellopott időt az embereknek.

Momo a kollekció múzsája, egy egyedi karakter, aki a nőiesség sokrétűségét testesíti meg. Fiatal kora ellenére rendelkezik bölcsességgel, de gyermeki játékossággal is. Kortalan szellemben és stílusban.



Az őszi-téli kollekció minden darabja koherensen szimbolizálja a mindenkori Nanushka alapjait: a funkció, a kényelem, a játékosság és a hagyomány - mind tökéletes harmóniában jelenik meg.

Az egymás mellé helyezett témák és a kollekció kontrasztos anyagai tökéletesen tükrözik Momo sokrétű személyiségét.
A férfiasság ihlette szabás és textúrák, mint a halszálkás tweed öltöny és a kordbársony erőt, bölcsességet és fegyelmet fejeznek ki.

Nőies textúrák, romantikus darabok és a fenséges-, terjedelmes körvonalak szaténból és velúr szövetből.
Az élénk színek, jersey csíkok, hímzések és játékos nyomatok a selymen emlékeztetnek a gyermeki szellemre.

 

A játékosságot befolyásolta egy másik különleges lény, a szezon mintájaként: GINIE, a Bedlington.



Bár nem része az eredeti történetnek, GINIE Nanushka műhelyének Momo-ja - mindenkit mosolyra derít és jelenlétével örömet hoz a mindennapi irodai életbe.
Az est során Trokán Anna közreműködésével Momo történetéből egy részlet felolvasására is sor került, természetesen Gini jelenlétében.

A kiegészítők (táskák, cluth-ok, slip-on cipők) szezonális vonalában a multifunkcionalitás figyelhető meg.


A kifejezés "Go See Momo" rámutat, hogy fontos időt szánnunk önmagunkra, belső hangunk meghallására és visszatérjünk a békés lelkiállapotunkba még a legnehezebb időkben is.

A Nanushka márka őszi téli kollekciójának fő üzenete, hogy átfogja a nőiesség komplexitását, egyéniségünk különböző aspektusainak egyensúlyát.

Mindenkinél eljön a pillanat, mikor rájön menyire fontos a magunkra szánt idő, a befelé fordulás, önmagunk jobb megismerése. Azáltal, hogy magunkkal összhangba kerülünk, mások felé is pozitív energiákat tudunk sugározni.


Viseljünk bátran színeket, kombináljuk a különböző darabokat, bátran próbálgassuk, variáljuk, hiszen a kollekció elemei mint anyagukban, mint színeikben, jól párosíthatók egymással.

Egy-egy darab felvétele során figyeljük magunkat, hogy milyen érzéseket tapasztalunk meg. Hiszen minden egyes ruhadarab más és más üzenetet hordoz attól függően, hogy ki veszi fel.

Ajánlom mindenkinek térjen be a Nanushka üzletbe és saját belső hangjára figyelve válassza ki a neki leginkább tetsző darabot az idei kollekcióból. És maradjunk lélekben gyermekek.

Az este során az italokat a Villa Sandi és az Absolut Vodka szolgáltatta.

Zenéről Fossiles de l'Atlas gondoskodott.

Helyszín:
Nanushka Flagship Store (Budapest, Deák Ferenc u. 17, 1052)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése