2016. augusztus 25., csütörtök

Illango pop-up store megnyitó - 2016.08.25

"Élvezd a ruhád ölelését!"

Az Illango márka 2016-os Audrey kollekciója augusztus 25-én debütált az Eötvös utca 27. szám alatt.




A tervezőhölgy Báró Júlia 2013-ban végezett Budapest legrégebbi Divatiskolájában. Az iskola befejeztével pedig megalapította az ILLANGO ruházati márkát. A szakmai fogásokat olyan tapasztalt szabóktól, varrónőktől és szövőktől sajátította el, akik szakterületük sikeres művelői, mesterei. 




Célkitűzésem a nők támogatása női mivoltuk öltözködés általi megélésében és önbizalmuk növelésében. - vallja Júlia 


Júlia alkotói munkáját két szenvedély vezérli - szenvedély a kézzel való alkotás iránt és szenvedély az argentin tangó iránt. Egy ruha akkor válik teljesen befejezetté, amikor életre kel viselője által. Ez az átlényegülés, a ruha és az ember egymásra hatása, az egyik legerősebb alkotásra késztető élmény. 



Ezen gondolat valóságát a megnyitóra ellátogatók is megtapasztalhatták, hiszen egy tangó bemutatót csodálhattunk meg az est során. A táncosok Júlia által készített ruháit viselték, valamint az ikertestvére tervezte ékszereket. A finom anyagból készített lágy esésű ruhák tökéletes összhangban voltak a táncoshölgyek mozgásával. Az érzéki elegancia és a légies könnyedség harmonikus egységet alkottak. 

Mostanában egyre fontosabb szempont a vásárlók körében, hogy saját egyéniségüknek megfelelő ruhákat viseljenek.
Júlia az elegáns női ruhákat - amelyekben magabiztosnak és nőiesnek érezhetik magukat a hölgyek - manufakturális jelleggel készíti, sok kézimunkával. A modelleket kis darabszámban varrják, gondosan válogatott anyagokból. A részletekre teljes mértékben odafigyelve. Az összhang a részletek kifinomultságában rejlik. Júlia minden munkafolyamatot figyelemmel kísér az első vázlattól az utolsó öltésig.


Néhány kollekciót ékszerekkel egészítenek ki, amelyek emelik az alkalmi megjelenés fényét.



Júlia olyan időtálló darabokat szeretne létrehozni, amelyek megfelelnek a változatos igényeknek. Ruhái a klasszikus stílus, a funkcionalitás, a kényelem és a minőség jegyében készülnek.


A modellek gyakran olyan munkaigényes megoldások által nyerik el végső formájukat, mint a gyöngyözés, a rátét díszítés és a kézi eldolgozás. Ezek a tömeges gyártással utánozhatatlan részletek teszik a ruhákat különlegessé. 

Kínálatuk a visszafogott modellektől az érzéki darabokig terjed. 
Az érdeklődök a web-shopban kényelmesen megrendelhetik a nekik tetsző ruhát. Szolgáltatásként felajánlják vendégeiknek a testreszabás lehetőségét.


A kendők természetes fonalakból készülnek saját elképzelés alapján vagy egyéni megrendelésre - ilyenkor Júlia a megrendelővel közösen alkot.

A tervezőhölgy nagyon fontosnak tartja a kiegészítőket. Kézi szövésű kendői számtalan viselési lehetőséget rejtenek magukban és feldobják a legvisszafogottabb ruhát is.

A kézi szövés ősi mesterségét - amely során a szövő saját belső ritmusára talál - Júlia előszeretettel gyakorolja. Miközben suhan a vetélő lassan kibontakoznak az anyagba öntött gondolatok színek és minták formájában. 

Júlia ikertestvérével Mónikával együtt egy könyvet is írt „Arany közép utazás” címmel.
A könyvvel a megnyitóra ellátogatók is találkozhattak és megismerkedhettek. Az ikerpár a kiadvánnyal segíteni szeretne az embereknek, hogy megtalálják azt az utat az életükben, melyen haladva kibontakozhatnak és önmaguk lehetnek. 




Örülök, hogy ellátogattam a megnyitóra és szerencsésnek érzem magam, hogy Júliával megismerkedhettem. Személyében egy kedves és tehetséges designer-t ismertem meg, aki saját látásmódjában tervezi meg ruháit és alkotja meg azokat.

fotó: Magyar Nikoletta és Báró Mónika

1 megjegyzés: