2016. november 17., csütörtök

4. Gozsdu Fashion Night - 2016.11.10



Novemberben immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Fashion Night a Gozsdu Udvar színes esti forgatagában!


Az első Gozsdu Fashion Night-ról itt találjátok a beszámolóm.

A bemutatón - mely a nagyközönség számára nyilvános és ingyenes - továbbra is magyar tervezők mutatták be kollekcióikat.

A divatbemutató szervezője Tórizs Hajnalka és Herczeg Laura a Gozsdu képviselője.

Az este fergeteges hangulatáról Müller Attila műsorvezető gondoskodott.

Bemutatkozott a magyar divatszakma igényes őszi - téli kollekciói:
LACCA
ZEMA
Süel
FANNYNAGY
- zagabo
- Just Jackets Myrdin by Kolebaba Tünde 
- Solo Collection
Mark Laufer
- Ashbury



LACCA

Azaz lakk. Vörös lakk. A LACCA a klasszikus eleganciát ötvözi az aktuális divattrendekkel. Mindennapi és üzleti viseletek, estélyi ruhák - igazi nőknek, finom eleganciával. Apáti Edit kreációi olyan nőknek készülnek, akik a hétköznapokon és a különleges alkalmakkor is az örök klasszikus vonalakat szeretik, finomak, nőiesek, ugyanakkor kiforrott stílussal rendelkeznek. A modelleket itthon, Magyarországon, limitált mennyiségben készítik el.

A márka a Vörösmarty tér 2. alatti szalonban és a Margaréta Fashionben, a Régi Posta utcában kapható.







ZEMA porcelán

A több éve sikeres ZEMA magyar porcelán ékszermárka kézzel készült és kézzel festett ékszerei kerültek bemutatásra. A márka mottója: „ A művészet körül vesz”.....ezért minden kollekciójuk egy művészeti irányvonalat képvisel, a teljesség igénye nélkül, például a barokk, art deco, szecessziós, népi motívumok köszönnek vissza ékszereiken. Az ékszerek 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával van díszítve. Az ékszerek gyártása Pálházán a márka saját manufaktúrájában saját tervek alapján készülnek. Az országban több mint 50 helyen kaphatóak a termékek.






Süel

A '90-es évek elején, pontosabban 1992-ben...vagyis immáron 20 éve hozta létre Csillag Zsuzsanna, a Süelt (ejtsd:Szüel). Az első kollekció kötött és pamut kombinációkból születő modellekből állt, ami már akkor nagy sikert aratott a kereskedők körében. Azóta, folytatva a hagyományokat, továbbra is a kötött van a középpontban, de a modern irányvonalakat követve korántsem a hagyományos fazonok a Süel kollekcióinak főszereplői. Missziójuk, hogy termékeiken keresztül megváltoztassák a kötöttről kialakult ódivatú és unalmas képet, ami itthon még mindig sokaknak a fejében él. Portfóliójukban minden megtalálható amit csak a fonalak és a fantázia tárháza megenged. A téli gyapjú poncsóktól kezdve, a tavaszi pamut ruhákon át a nyári csipke fürdőruháig bármit megtalálsz a Süel-nél ha kötött világban gondolkozol.









FANNYNAGY

- Nagy Fanni vagyok, 22 éves. Aktívan 2016 elején kezdtem el foglalkozni a márkával, azóta éjjel-nappal ezen dolgozom. Viszonylag hamar rájöttem, hogy ez az utam és hiszem, hogy ezt kell csinálnom. A legfontosabb számomra, hogy a nő aki egy FANNYNAGY darabot visel érezze magát vonzónak és magabiztosnak. - vallja Fanni.

Fanni a Forrai Magániskolában Divat- és Stílustervezőként végzett. Extravagáns ruháit ismerhettük meg a divatbemutatón.

A kollekciók az öntudatos városi nőknek szólnak, akik nem kételkednek önmagukban. A kreációkra jellemző a vad elegancia, a nőies vonalak és a kontrasztok is nagy szerepet kapnak. Fanni különleges felületű szöveteket, bőröket, saját készítésű anyagokat használ, ezeket sokszor keveri egy ruhán belül. Jelenleg a fő vonal a női ruha készítése, azonban megtalálható egy-egy férfi ruházat valamint ékszerek és cipők is. A jövőben nagy szerepet fognak kapni női és férfi választékban egyaránt a cipők és kabátok/dzsekik.






zagabo

A ZAGABO prémium streetfashion márkát Szabó Gabi tervező alapította. A hamisítatlan ZAGABO stílus önálló utat mutat a divat világában, és azoknak a nőknek és férfiaknak szól, akik a sikkes párizsi és lezserebb New York-i vonal ötvözésével szeretnék kifejezni saját személyiségüket. A ZAGABO új kategóriát alkotott designer esőkabátjaival, amelyek egyszerre stílusosak és funkcionálisak. Hagyományaihoz hűen a ZAGABO valamennyi szezonális kollekciójához új esőkabát-verziót tervez, így mára számtalan szabású és hosszúságú ZAGABO esőkabát közül választhat a vásárló, amelyek szinte végtelen színkombinációkban készülnek. Designer esőkabátjaik vásárlóik és a fashion bloggerek jóvoltából, már az egész világot bejárták, mindenütt stílusos megjelenést biztosítva viselőjüknek zordabb időjárás mellett is.




Just Jackets Myrdin by Kolebaba Tünde

Időtálló darabok, időtálló gyapjú szövetből. A Myrdin szalon műhelyében Czinder Tímea és Kolebaba Tünde együttműködésével készült 'Just Jackets' társ kollekció. A kollekciót a klasszikus és elegáns formák jellemzik, gondos szabásvonalakkal és különleges részlet megoldásokkal. Hétköznapi vagy alkalmi viseletként is megállják helyüket a megfelelő kiegészítőkkel. A kabátok kiváló minőségű gyapjú szövetekből készültek köztük kiemelten különleges a Harris tweed. Ez a szövet Skócia nyugati szigetein kézzel hagyományos szövőszéken kerül előállításra és több mint 100 éves hagyománya van. 





Mark Laufer

Laufer Márk vonzódása a ruhák iránt egészen fiatalon kezdődött: édesanyjának és nagymamájának köszönhetően anyagok és szabásminták között nőtt fel. Tanulmányait Firenzében végezte, ahol megismerkedett a kézi hímzés és gyöngyözés technikájával is. Tehetségét nemzetközi és magyar divatházaknál kamatoztatta, tervezett többek között a Bolognai JATO-nál, a Mandarina Duck-nak, és az Amnesia-nak. Márk tökéletes arányban keveri az aszimmetrikus szabásokat a klasszikus anyagokkal, a nőies fazonokat az izgalmas ,minőségi textilekkel.







 Solo Collection

Egy országosan ismert márka,ami a legfrissebb divatot követi kínálatával. Az évszakoknak megfelelő kollekciójuk között mind az elegáns stílust kedvelők, mind a sportosabb eleganciát kedvelők is megtalálják a kedvükre valót.










Ashbury

Magyar tervezésű és gyártású, dinamikusan fejlődő divatmárka. A tervezői csapat szem előtt tartva a mai trendeket készít hetente megújuló kollekciót. Mottójuk "made with love" szeretettel készül. 

A márka megvásárolható a /.kerületben, a Káldy Gyula utca 6. szám alatt. 




A modellek frizuráját az előző bemutató sikere alapján ismét Papp Júlia fodrász készítette, a sminket pedig Orosz Ivett.



A divatbemutató modelljei voltak:
Oczella Eszter (Magyarország Szépe 2016 első udvarhölgye)
Tőrös Teodóra
Halasi Klaudia
Kenez Flóra
Dessaix Anett
Sárkány Zsuzsa
Buzás Kinga
Horváth Bernadett
Misik Renát
Fi Anikó
Berger Kitti
A fotókat Horváth Zoltán készítette.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése