2017. március 30., csütörtök

'Allűr nélkül' by Albert László kiállítás megnyitó a Berekai Art Stúdió szervezésében - 2017.03.30

"Peins une mer, une prairie, Au-dessus, le paradis et le ciel infini"




Berekai Art Studio szervezésében mutatkoztak be Albert László extravagáns festményei.


Mintha a Montmarte-n jártam volna mikor beléptem az Andrássy u 17 szám alatti lépcsőházba. Az emeletről francia sanzon dallamok szűrődtek le, a lépcsőn felfelé pedig hangulatos mécsesek jelezték a Stúdióba vezető utat.

Belépve a Stúdióba egy exkluzív enteriőr fogadott. A fehér polcokon különféle divatkönyveket pillantottam meg szépen elrendezve, gyertyák és designer kiegészítők társaságában.

A helyiségekben helyet kapott élénk piros bútorok, a szürke sofa valamint a fekete-fehér csíkos ülőgarnitúra mind a stúdió budoire jellegét hivatott emelni.

Albert László festményei a stúdió három termében kaptak helyet, valamint az üvegfolyosón. 

Fashion & style fényképe.

A kaposvári születésű festő számos nagyvárosban, többek között Miamiban, Sante Fé-ben, Dubai-ban, Pomona Californiában mutatta már be absztrakt alkotásait.

Fashion & style fényképe.
Fashion & style fényképe.




















Elismerései:
2014 - 2015 Exhibition Carrousel du Louvre - France - Paris
2012 - Exhibition
National Gallery - Hungary - Budapest
2014 Dubai Art
2014 Pomona,California
2013 - Kaposvár


Fashion & style fényképe.
Az exkluzív megnyitó előtt és után francia sanzonokat hallgathatott a közönség.

Fashion & style fényképe.


Fashion & style fényképe.
A kiállítást Pajor Tamás nyitotta meg.

Fashion & style fényképe.Fashion & style fényképe.

Fashion & style fényképe.

Fashion & style fényképe.Fashion & style fényképe.


A megnyitó után finom borokat kóstolhattunk, ugyanis az Ihatóbb Magyarországért társaság Magyarország számos vidékéről hozott tételeket.

Fashion & style fényképe.

Kóstolható tételek voltak:

- 5 fehér tétel:
Tornai Pincészet  Somló 2015
Bajnoczy Pincészet - Szemenszedett - Bacsacsonyi Olaszrizling 2015
Kamocsay Ákos - Ihlet Cuvée - 2015

Istvándy pincészet - Üdvöske - Badacsony - 2016
Belward Classic Hárslevelű Superior Hordóválogatás MMXIV 

- 2 Vörös tétel:
Podmaniczky szőlőbirtok és pincészet - Feketerigó - Merlot - Balatonföldvár 2015
Soltész Prelum - Egri Cuvée - 2015

Fashion & style fényképe.



A Berekai Art Szalon célja a század elei nagyvilági, budoire jellegű, párizsi Szalonok mintájára az itthoni kultúra és művészvilágának összpontosítása, annak támogatása, hagyományőrző mégis rendhagyó módján, a maga színes és előkelő, bohém hangulatával. 

Fashion & style fényképe.

A stúdió vezetőjét Juditot, a Nagyvilágot bejárva fotósként is megérintették a különböző kultúrák, emberi sorsok, és fontosnak tartja, hogy mindezt megmutassa és továbbadja. Többek közt ez inspirálta arra, hogy létrehozzon egy helyet, ahol a művészet nyelvén bárki elmondhatja azt, amit gondol az életről, átadhatja szemléletét.

Fashion & style fényképe.

A különböző kiállítások és események, mint színház, zene és a tánc minden műfajával, interaktív módon akár a közönséget is bevonva az előadókkal közeli kapcsolatba kerülve, mély beszélgetések lehetőségének a megteremtésével, valamint nagy filozófiai, és irodalmi estek lehetőségét kínálva, itt szinte minden témát és művészeti ágat érintve járnak a kultúrára, a nosztalgiára, és az újdonságokra egyaránt éhes közönségnek a kedvére, mely a hely limitált férőhelyei révén, és fennkölt eleganciája ellenére is meghitt, családias hangulatban történik. 

Idén januárban már sor került egy divatbemutatóra, ahol Pataki Marianna és Kaczúr Alexandra ruháit csodálhatta meg a közönség.

Fashion & style fényképe.Fashion & style fényképe.























Az időt megállítva, már-már visszalépve abba egy új világ nyílik meg a látogató számára, ahol igény szerint közeli kapcsolatba kerülhet és betekintést nyerhet a művész egyéni világába, és akár az eddig nem ismert, kisebb titkaiba. Fontos a kellő inspiráció megadása és a tanulás folyamata, ami minden ilyen alkalommal megtörténik, hisz újabbnál-újabb dolgok és ötletek születnek minden est alkalmával, a repertoár egyre színesedik. 

Fashion & style fényképe.

A hely szelleméhez közel áll még a divat, mint művészeti ág, melyeken a hazai tervezők kapják meg a bemutatkozás lehetőségét és a kellő támogatást az egyedi darabok kiállításával, mely adott esetben, minden szezon elején, egy-egy, kb. két-három hétig tartó fashion corner megrendezésével, ami rendre nagy sikerrel robbant be a köztudatba, melyet a tanulás miatt nagyon sok pályakezdő fiatal is látogat, kellő ihletet merítve az itt egy helyben kiállított, több, más és más stílusú ismert, vagy kevésbé ismert tervező darabjaiból egyaránt.

Fashion & style fényképe.

További terveikben szerepel egy művészettörténeti utazássorozat elindítása nagyszerű előadókkal délutánonként, majd egy ebből kiinduló lehetséges rajz-és festőakadémia elindítása, és a különböző alkotások igény szerinti bérbeadásának lehetősége a közeljövőben, majd a távlati terveikben az aukciók elindítása is szerepel.

Fashion & style fényképe.
AIAIÉ-Bespoke Design

Nagy hatással volt rám a Szalon és a kiállítás. Úgy érzem a mai világban hiánypótlásként lép fel a művészet és a divat területén a Szalon.


A kiállítás képeit, melyeket Hadaghian István készített itt nézhetitek meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése