2016. július 21., csütörtök

Plantomime Summer Opening a The Ritz-Carlton Budapestben - 2016.07.19

"A szépség, az elegancia, a tehetség csodás találkozása!"
 vevői gondolat

Csodás nyári napon nyitott meg a Plantomime virágüzlet második üzlete a belváros szívében, a The Ritz-Carlton Budapest hotelben. 



Pár hete egy kedves olasz úriember szólított meg az Erzsébet téren, miszerint virágüzletet keres a környéken. Sajnos nem tudtam neki segíteni, mert nem sűrűn vásárolok virágot és ha igen, akkor sem a belvárosban.



Viszont, ha most kellene útbaigazítást adnom, már határozott véleménnyel a Plantomime virágüzletet ajánlanám, hiszen csodás vágott és cserepes virágok közül válogathatnak a betérők, valamint előre elkészített szebbnél-szebb alkalomhoz illő és egyénre szabott virágboxokkal (túl a rózsán) és Flowerbag-el (mely az üzlet saját ötlete) is meglephetjük szeretteinket. 



A szervezők egy egész napos nyitó eseménnyel ünnepelték meg ezt a nagy napot, amelyen én is örömmel vettem részt.



Az első Plantomime üzlet a Nagymező utcában található, de webshopot is üzemeltetnek.
 
Kis érdekesség, hogy az üzlet tulajdonosa Keresztury Árpád Londonban volt bankár, majd hazajött, hogy barátjával, a virágművész Németh Attilával létrehozzon egy exkluzív szalont.  cikk 

A mostani üzlet eredetileg a Kempinski Hotel halljában volt megtalálható, onnan költöztek most át a Ritz-Carlton Budapest Hotelbe



A tulajdonosok szerettek volna egy egészen új, elegáns arculatot adni a virágboltnak, így a vintage stílust mely sok virágüzletre jellemző mostanság, nem akarták ráhúzni az enteriőrre. Inkább fiatalos, friss és elegáns hatást akartak kelteni, ami sikerült is úgy érzem. 




Belépve az üzletbe szép festett virágos dekoráció ragadja meg a tekintetet a vevőpult feletti falon. A hatalmas körasztalra pedig számtalan friss vágott virágot helyeztek el a bolt alkalmazottjai. 

A csokrok, díszek legfontosabb alapanyagát a vágott virágot, főként hazai termelőktől szerzik be. De nagyobb munkákra a holland virágtőzsdén vásárolnak, brókereken keresztül.



Körbejárva az üzletben a polcokon különböző elegáns formájú dekorációkat vehetünk észre, melyeket természetesen meg is tudunk vásárolni. 

A bolt, arculatában a magyar divatot is előtérbe helyezi, ugyanis Anna Amélie táskák is kaphatóak az újonnan nyílt Plantomime virágboltban. 



Ezen felül Zador magyar kézműves szappanok is kerültek az egyik polcra. A szappanok különlegessége, hogy Hévizi termálvízből készülnek. 



Egy másik polcon pedig egyedi készítésű porcelán perselyek sorakoztak. 



A megnyitóra elkészült a Rekavago márka egyedi cipősdobozos virágkreációja is.
A márka Vágó Réka nevéhez kapcsolódik.



A Plantomime-hez hasonló exkluzív virágszalon csak 4-5 van Budapesten.

Az üzletben dolgozók kedvesek és segítőkészek és ami a legfontosabb hozzáértők.
Ugyanis a tulajdonsok állandóan képzik, és virágkötőversenyekre küldik a munkavállalóikat, e mellett diákokat, tanulókat foglalkoztatnak, akik közvetlenül a „mestertől”, Németh Attilától tanulhatnak.

Ottjártamkor kértem is egy egyedi virágcsokrot édesanyám születésnapjára. A csokor lila rózsákból és számomra teljesen megkapó szederdekorációból állt.  

Az üzlet remek helyen található az Erzsébet tér, a Deák tér és a Fashion street közelsége által pazar vásárlóközönség elérésére van lehetőség.

Mindenkinek aki a város szívében jár, ajánlom térjen be az üzletbe és kedvére nézelődjön és vásároljon a pompázatos virágokból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése