2016. július 13., szerda

Shopping night az 1975 tervezőivel a One Fashion Budapestben! - 2016.07.13

"Vedd fel a magyar stílust!"
 Décsi Juli és Dániel Orsi

Egy igazi nyári estén debütált az 1975 /fashion concept tervező páros limitált kiadású “Fesztivál kollekciója" a One Fashion Budapest-ben.




A One Fashion Budapest egy Multi brand store-ként 2013 óta működő vállalkozás a forgalmas Ráday utcában, de webshoppal is rendelkeznek. Kifejezetten magyar tervezők ruháinak- és egyedi kiegészítők értékesítésére specializálódtak.

Tavaly már jártam az üzletben, az Alma Abonyi márkával ismerkedhettek a kíváncsi érdeklődők.

Az üzletben sokszor szerveztek már különféle eseményeket, melyek célja a bolt és azáltal a kínálat megismertetése a vevőkkel. Ilyen típusú Fashion night szervezése, viszont most történt először. Az ötlet az 1975 márka tervezőitőtől származott, ugyanis ők már szerveztek hasonló eseményeket a saját Showroomjukban. 

A szervezők egész este 30%-s árengedményt biztosítottak az 1975 márka márka ruháiból.


 Az 1975 fantázianevet viselő márkával már tavaly a Teslában volt szerencsém egy remek divatbemutatón megismerkedni, a Designhét keretein belül. Viszont most lehetőségem volt találkozni az egyik tervező hölggyel Kupi Szimonettával, akivel még egy spontán interjút is megejtettem. 

Így többek között sikerült sok érdekes információt megtudnom a márkáról, amely már 5 éve van jelen Magyarországon. 

Életrehívói Györe Nikoletta és Kupi Szimonetta, akik kezdetkor csak Showroommal működtek. Kb fél éve viszont úgy döntöttek, hogy egy utcafrontos üzlethelyiséget nyitnak, amely a Szervita tér 3. szám alatt található. Az üzlet nr.3 store néven ismert, ahol kollekciójuk teljes kínálata megtalálható, valamint Kovács Ági táskái, melyek nagyon magas minőséget képvisel. Ezen felül számos más magyar márka is jelen van az üzletben, így mintegy Multi brand store-ként üzemelnek.

Együttműködésük a One Fashion Budapest-el már a kezdetektől fennáll és azóta is nagyon jó a kapcsolatuk.

A két hölgy ruháik tervezésekor elsődleges szempontnak tartja a természetességet és a kényelmet. Ruháik megalkotásához pamuttípusú anyagokat, lent és vászont használnak. (lenvászon és csiszolt vászon)


A One Fashion Budapest shopping night-ra három koncepció szerint hoztott ruhákat a tervezőpáros. 

Elsőként a Basic (alapkollekció/casual) darabokról beszélgettünk, amely még a szezon eleji kollekciót foglalja magába és ami alapvetően jellemzi az 1975 márkát. Ezen darabok nagyon kevés mintával rendelkeznek, mert a terezőpáros a ruhákon, a pamut különféle beton- és márványhatását akarta hangsúlyozni.

Következőként a kollaborációval született kollekcióról esett szó, melyek főként nyomtatott mintás darabok. Érdekesség, hogy a minták, amik szitanyomás technikával kerülnek a ruhákra eredetileg színes festmények, melyek a magyar pop-art stílusú festő msl munkái. Viszont az anyagon már csak két színben jelennek megFekete-fehérben vagy zöld-fehérben.
 

Végezetül a fesztivál kollekcióról esett szó, amely bulisabb, csillogós fazonokat vonultat fel. A limitált kollekció színösszetételében a fekete, az arany és az ezüst jelenik meg


Nekem leginkább ezen stílusú ruhák tetszettek, azon belül is egy fekete csillogós rövidnadrágot éreztem hozzám közelállónak.
 
A shopping alkalmával továbbá válogatni lehetett a teljes idei 16SS kollekcióból, illetve korábbi kedvencekből is!

Az üzletben végig remek hangulat uralkodott. Örültem, mert kedvesen körbe is vezetett az üzletben Orsi és megmutogatta nekem a bolt kínálatát.



A One Fashion Budapest-ben a további márkák kaptak még helyet

Abodi, Agneskovacs, Annaeva, annamaria pap, beabea, CAKO, Celeni, Doridea, DVA, GALLA, harkodetty, Karman hadmade jewelry, konsanszky, pelso, Rekavago, Richard Alexander, Szaju design, threee, Vanda Ferencz, Wildpastel, Zigi, Zwana

Nekem leginkább a Szaju design türkizkék bőrszoknyája tetszett meg és egy Doridea által készített trendi több színből álló bőrkarkötő

Az eseményről végül egy PS magazinnal gazdagabban távoztam.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése