2017. május 7., vasárnap

ELLE Fashion Show 2017 - 2017.04.28 - 29


Párizs újra Budapestre költözött egy hétvége erejéig! 


Fashion & style fényképe.
A Millenáris adott otthont a nagyszabású két napos Elle Fashion Show-nak.

Az Elle idén ötödik alkalommal mutatta be francia és magyar tervezők munkáit. A rendezvény ez alkalommal a jövő jegyében zajlott.



A pénteki szakmai bemutatón - melyen volt szerencsém részt venni- három francia - és öt magyar tervező mutatta be
2017/18. őszi–téli kollekcióit.


Párizsi tervezők 2017/18. őszi–téli kollekciójának bemutatói


Mirat Cyril

Mindannyian álarc mögé rejtőzünk. Félünk megmutatni az igazi arcunkat, az igazi személyiségünket. A tervezőt ez az erős és csábító lény érdekli, aki elbújt a saját maga által épített díszletek, a látszat mögé. Tökéletes teste mgötött titkok rejtőznek, és lángra lobbantják a képzeletet. Ez a képmutatás hozza létre a valódi arcunk és a világnak mutatott arcunk közötti különbséget.


A kollekció a sportruházat, főként a kosárlabda- és a városi öltözet kódjaira támaszkodik. Emellett azokkal az érzelmekkel dolgozik, amelyeket olykor el kell fojtanunk, hogy megvédjük önmagunkat. Ezt fejezi ki az ellentétek játéka, a szemet becsapó, trompe-l'oeil részletek és az egymást fedő textilek. 


Az öltöny stíluselemeit újraértelmezve született meg a kollekció sportos és formabontó jellege. Az egyes darabok neoprénből készültek, szándékosan durván hagyott, eldolgozatlan szélekkel. 
Ugyanakkor mindegyikre hímzett gallér került, hangsúlyozva a ruhadarab finom oldalát. A brutalitás és a finomság közötti kontraszot hívja a tevező Anti-Couture-nek. 
A különleges hímzések tüske jellegű felületet eredményeznek a ruhák felső rétegén, olyan hatást keltve, mintha ott heg lenne az anyagon. 


Jorda photo
A kosárlabdázás világát a sortok idézik fel, amelyek azonban szűk harisnyával kombinálva városi stílust eredményeznek. A kollekció egyszerre elegáns és hétköznapi, olyan vásárlókat céloz meg, akiknek nagyon fontos a megjelenésük.


 
Shaleva Couture

Az ALICE 2017-2018. őszi-téli kollekciót a Disney híres rajzfilmje, az Aliz Csodaországban inspirálta. Alapvetően utcai, ám sikkes és elegáns darabokkal kombinált viseletekről van szó, amelyeket sportos részletek élénkítenek. Legjellemzőbb elemeik a virágos foltok, a kézzel készített, párnázott formák, a gyapjú- és mohairhímzések és a gyöngy rátétek. A kollekció a tervező gyerekkori emlékeit idézi fel, miközben minden egyes darab elegáns és modern marad.  

























 Jorda photo



David Wong

David Wong a modern férfi ruhatárának megalkotásához amerikai, ázsiai és olasz útjain szerzett meghatározó élményeket. Munkáiban a hagyományos szabászat aprólékos, finom technikáit felhasználva tesz kísérletet a konzervatív hagyományok megújítására. A modern dadyt keresi. 


2017-2018-as őszi-téli kollekcióját elsősorban az utcai divat befolyásolta, emellett azonban nagy hangsúlyt fektet a finom szabászati megoldásokra. Az előző kollekció a szabászat koncepcióját értelmezte újra, a mostani mögött pedig az a törekvés húzódik meg, hogy két eltérő és egyedi univerzumot olvasszon egybe. A tervező célja megmutatni, hogy a street style és a minőségi szabászat nem áll ellentétben egymással, hanem nagyon jól összekapcsolható. Nem létezik külön utcazi és külön couture stílus, hanem csak különböző stílusok, amelyeknek mind megvan a makuk satáos arculat. 


Jorda photo
A kollekció mottója a mozgékonyság, a kényelem és a hordhatóság. A színvilága úgy állt össze, hogy az egyes árnyalatok képviseljék mindazokat az országokat, amelyek a kultúra és az önkifejezés szempontjából hatást gyakorolnak a dizájnerre. A narancssárga Hollandiát jelképezi, a piros Kínát és Dél-Koreát, a kék pedig Franciaországot. A kollekció a legkülönfélébb kulturális hátterű embereket egyaránt megérinti, mert a sokféleséget és az egyetemességet tükrözi


 

Magyar tervezők 2017/18. őszi–téli kollekciójának bemutatói


 
Kata Szegedi

Szegedi Kata látványvilága innovatív, modern dizájnt képvisel, viselője a városi, magabiztos, független nő, aki büszke egyéni stílusára, és fontosnak tartja egyediségének kifejezését a mindennapokban. A kontrasztok szeretete Kata minden munkájában megjelenik, sokat kísérletezik sziluettekkel, formákkal, textúrákkal és zsínekkel. Ez a játékos attitűd jellemzi a núies, 21. századi power womant. 

Fashion & style fényképe.

A Kata Szegedi 2017-es tavasz-nyári kollekcióját a kortárs francia építész, Jean Nouvel formavilága, a nagyvárosi lüktetés, a gondtalan tavaszi éjjelek és nappalok, az utcai divat, a street style alakulása inspirálta. A fiatalok öltözködése és az ehhez kapcsolódó kultúrális sajátosságok, a nemek összemosódásának jegyei, a maszkulin-feminin paradox határozzák meg a kollázsszerűen felépített öltözékeket. Az uniszex darabok mellett felűnnek erőteljesen nőies és férfias jegyeket viselő ruhák, amelyeket az egyes lookokon belül patchwork technikával, esetlegesen rendezett egymás mellé a tervezőnő. 

Fashion & style fényképe.

A kollekció darabjai stimulálják a szemet, erőt, lazaságot sugallnak, markáns, '70-es évek inspirálta sziluettekkel. A ruhák az új évezred power womanjét ezúttal fiús jegyekkel teszik még izgalmasabbá. A kivágások, apró részletek, áttört felületek, szögletes szabásvonalak mind Nouvel munkásságára utalnak.
A színek tekintetében a márkára jellemző fekete és szürke mellett megjelenik a kriálykék, a sötétkék, a korallpiros, és különböző árnyalatokban a könnyű fehér. 
Emellett a Kata Szegedi darabokon évek óta feltűnő digitális print, ezúttal a kristályok rétegzése teszi rendkívül izgalmassá a kollekciót. A változatos anyaghasználat szintén a márka sajátja, és ezúttal sem marad el: pliszírozott, gyűrt pamutszövetek, kézzel mosott farmerek, pamutszatén, neoprén, felületkezelt szövetek, selyemszatén, 3D-s hálók és különböző színű flitterek váltakoznak.




NUDE by NUBU

A NUDE by NUBU, a NUBU almárkája 2014-ben született meg. Kollekciói letisztult, kortárs darabokat kínálnak, egyszerű szabásvonalakkal, jó minőségű anyagokból, a funkcionalitást és a harmóniát helyezve a középpontba. A tervezés során a dizájnerek a hordhatóságot tartják szem előtt, a NUBU aktuális kollekciójának dizájnjait, illetve a korábbi kollekciók legnépzserűbb darabjait újragondolva, leegyszerűsítve. A kollekciók fiatalos és urbánus darabokat tartalmaznak, és a tudatos városi fiatalok mindennajaira refklektálnak. 

 



Tomcsanyi

A TOMCSANYI ebben a szezonban is, mint mindig, a retró életérzést keveri mesterien a legmodernebb divattal és a minimalizmussal. A szocialista Kelet-Európa divatja és a legfrissebb irányzatok egymás szöges ellentéteinek tűnhetnek, de a márka kollekcióiban feloldódnak ezek a feszültségek, és tökélesen egészítik ki egymást az ellentétpárok.

Fashion & style fényképe.

A 2017-es őszi-téli kollekció a kelet-európai jet set fáradt luxusát idézi, a '70-es évek légi utazásainak eleganciáját és a Malév nosztalgiáját. Repülőgépprintek és -hímzések díszítik a tölcsérújjú blúzokat és ruhákat, Dóri kedvenc sziluettjeit ebben a szezonban. A selyem- és viszkózruhák mellett 100 százalékos gyapjúból készült kötött pulóverek és széles szárú nadrágok, velúrtopok és -szoknyák, valamint farmerdarabok teszik teljessé a kollekciót. A színek is a téli ég hidegét és a fagyos napfelkelték szűrt fényét idézik: sötétszürke, éjkék, smaragdzöld és rozsda a kollekció fő árnyalatai.

Fashion & style fényképe.


  
Whispering Wind


Cserkúthy Hanna divattervező másfél éve alapította meg egyedi nőies ruhákra specializálódott, Whispering Wind nevű márkáját. Kislánykora óta imádja a vizet, minden nyarát a Balaton-parton töltötte, így a víz és a vitorlázás iránti szeretete inspirálta, amikor a Whispering Wind (azaz suttogó szél) név mellett döntött. A márkának két fő profilja van. Az egyik vonalat az egyedi, megrendelésre készlt alkalmi ruhák jelentik, amelyeknél a tervező nagy figyelmet fordít az aprólékos, kidolgozott részletekre. A másik irányt a kis szériás, több méretben készült, szintén egyedi tervezésű darabok képviselik, amelyeknélk szintén fontos, hogy az elegancia, a nőiesség és a kényelem összhangban álljon egymással. A márkára jellemző a lágy, finom anyagok használata.


"Szeretem kihasználni az anyagok esését, azt, hogy az egyszerű szabásvonalakkal és a bonyolult, kézzel készült dekorációk vagy a különböző textúrájú anyagok kombinálásával tudok igazán egyedit alkotni - fogalmaz Cserkúthy Hanna. - Számomra fontos, hogy olyan ruhákat alkossak, amelyekben a nő igazán Nőnek érezheti magát. Emellett azonban arra is hangsúlyt fektetek, hogy a ruha kényelmes legyen, és sokoldalúan használható, amelyben viselője magabiztos lehet, elegáns, és egy pillanatig sem kell feszengenie. Emellett fontos az is, hogy azokkal, akik egyedi ruhát rendelnek tőlem, közösen tervezzük meg a ruhát. Az anyagkiválasztástól a készítési folyamatokon át a ruha átadásáig a ruha leendő viselője megosztja velem az érzéseit és a gondolatait, hiszen csak így lehet olyan a végeredmény, ami amellett, hogy jellemző a brandre, tükrözi a viselője egyedi stílusát is." 
























Sophie by Chance

Buzás Zsófit a táskamárka tervezője egyedi táskákat tervez és alkot nőtársainak, amelyek visszatükrözik személyiségét; illetve egyedi megrendelés esetén vásárlói egyénisége és stílusa köszön vissza az elkészített darabokon. Nőiesség, finom elegancia, variálhatóság, csillogás jellemzi táskáit.
Olyan nőket szeretne megszólítani, akik szeretik a változatosságot, szeretnek kitűnni a tömegből, mernek elrugaszkodni az átlagostól. Szeretné megadni vásárlóinak a luxus és a szabadság érzését, és biztatni őket, hogy merjenek kilépni a megszokottból, kövessék megérzéseiket és figyeljenek tudatosan a belső hangra.

Fashion & style fényképe.

A SophiebyChance-nél hiszik, hogy A táska is öltöztet. Légy magabiztos, merj kitűnni stílusoddal, hiszen Egyéniség vagy! Engedd, hogy magával ragadjon a luxus és szabadság érzése Sophie világában! "Az elegancia az egyetlen szépség, amely soha nem fakul meg." Audrey Hepburn

A tervezőnőt legújabb kollekciójának tervezésekor az art deco stílus ihlette meg, ennek nyomán született meg a mesés FairyTale névre keresztelt időtálló kollekció.

Fashion & style fényképe.
A tervezőt legyűgözte az emberek elemi erővel feltörő szabadságvágya, ami a múlt század '20-as éveit jellemezte. Az új kollekció szimbóluma a pillangó, mely a fejlődést és az átalakulást jelképezi.
A kollekcióban a megújulás a technológiában való fejlődéssel párosul, a robotikával. A márka a piacvezető hardver- és szoftvergyártó cég, a Natioanl Instruments innovatiív programjának keretében kifejlesztett, egyedi stílusú, humanoid robotokkal kívánta bemutatni a nagyközönség számára FairyTale kollekcióját, a megújulás és haladás jegyében először az Elle Fashion Show-n.



Mezőfi Andi Fashion Show

A siófoki születésű tervező divattanulmányai miatt költözött Budapestre 2008-ban. A Mod'Art művészeti és divatiskolában diplomázott 2011-ben, ezzel a diplomamunkával született meg az MZF, ami Andrea vezetéknevéből ered.

Fashion & style fényképe.

A divattanulmányok után elkezdte a fodrász szakma tanulását, aminek a gyakorlati részét a Zsidró szalonban töltötte. Ez idő alatt megtervezte első kollekcióját, amivel saját magát tette próbára a divat világában: "ha az első kollekció sikeres lesz, van miért folytatni." Ezekkel a ruhákka be is került a Monofashion Shopba, ahol bebizonyosodott, hogy persze van hova fejlődni, de befelelő pályát választott magának a tervező. 


 Ezután sorra követekztek az újabb és újabb kollekciók tervezései, és gyártásai, és ezekkel a ruhadarabokkal már több budapesti üzletben is megmutatta magát a márka.
A kollekciók mindegyike egy sportosabb stílust képvisel: anyagválasztásban is szerepet kapnak a sportruházati alapanyagok, a kényelmes pamutok, farmerek. Andrea minden darabot kényelmesre tervez, hogy a mindennapokban, az utcán is viselni lehessen őke, ezáltal a hazai divat beköltözzön az emberek hétköznapi életébe.


Ezalatt a pár év alatt, amíg belelátott egy fodrász szalon működésébe, és pár hazai üzlet koncepciójába, valamint részt vett divatbemutatókon is, mint tervező, és mint fodrász, megálmodta a saját üzletét, ahol senkit és semmit nem zár keretek közé, minden művésznek megengedi, hogy saját álmait kövesse, megvalósítsa önmagát. Így lett az üzlet neve NoBorder. Immáron 3 éve vezeti szalonját, és dolgozik benne, mint fodrász és divattervező, kiegészíte a csapatot más fodrászokkal, műkörmössel, tetoválóval és más hazai designerekkel, hogy együtt haldjanak tovább a művészet pályáján, és segítsék egymást.



 

ASUS Fashion Show

Fashion & style fényképe.

Fashion & style fényképe.























 A fotókat Bruzák István készítette



CAKÓ Fashion Show

A 2017-es tavaszi-nyári CAKÓ kollekciót az egymásra lapuló rétegek, valamint az átlósan és vízszintesen elvágott arányok, kontrasztok jellemzik. A kékek különböző árnyalatai keverve átmenetben és külön színvilágként is megjelennek a ruhákon, élénk narancsszínnel kombinálva. Geometrikus, strukturált vonalvezetés adja meg a fő hangsúlyt a kEellett a Kata Szegedi darabokon évek a kollekció formavilágában.


A CAKÓ légies, nőies sziluettjeihez tökéletesen illenek a rétegelt formák. Az inspriációt a kampányfotókon is megjelenő minimál hatású építészeti grafikák adják.



Oriflame by ENVY Fashion Show

A hazai divattervezés palettáján 2001-ben jelent meg az Envy Fashion ruhamárka.
A két divatőrült fiatal, Horgány Eszter és Gunyó Gábor által alapított márka az elmúlt 15 évben hatalams fejlődésen ment keresztül.

Jorda photo fényképe.

Magyarország egyik leginnovatívabb márkájaként az Envy Fashion számára a legontosabb, hogy a mai magyar nők fogyasztói igényeit minél pontosabban felmérje, illetve, hogy minél szélesebb vevőkört tudjon kiszolgálni. Stabil, sikeres, megbízható vállalat, mely képes gyorsan reagálni a piaci környezet változásaira. Folyamatos fejlődésre, és újításokra törekszenek, ugyanakkor a bevált modelljeiket igyekeznek újra és újra lehozni a vásárlóik számára. A 21. század vásárlójának a trendkövetés prioritás, ezért a cég folyamatos piackutatással, hetente megújuló komplex kollekcióval, valódi integrált kampányokkal és minőségi anyagválasztással igyekszik egyre jobban kielégíteni a vásárlói igényeket.

Jorda photo fényképe.
Jorda photo fényképe.


MKB by Enihorn Fashion Show


Az élet tele van olyan lehetőségekkel, amikor szabadon, kalandos kedvvel tölthetjük meg a mindennapjainkat, utazásainkat, így sok várt vagy váratlan izgalommal találhatjuk szembe magunkat. 



Ezt a szellemiséget képviseli az ENIHORN legújabb kollekciója, amellyel a tervező ismét a saját életeéből kiragadott élményét adja át a világnak. Egy vitorláson eltöltött nyaralás alkalmával tapasztalt élményekkel teli úton született meg az új táska és ruha kollekció, amelyeknek darabjai tökéletes kiegészítők az urbánus, mégis lezser, kissé "matrózos" megjelenéshez, a praktikumot és nem utolsó sorban a könnyed eleganciát képviselik. Egyes darabokon megjelenik az ENIHORN márka összes eddigi kollekciójára jellemző virágminta, az élettel teli meggypiros, de a görög szigetekre jellemző kék és fehér színek kombinációjából született tengerész stílus és az örökérvényű, stílusosságban verhetetlen fekete is ismét életre kel, mely a férfi táskakollekció vezető színe is egyben.




Horn Enikő 2013-ban indította el első kollekcióját, különleges tervezésű táskáihoz és ruháihoz azóta is mgagas minőségű, Olaszországból származó bőr- és textilalapanyagokat használ, melyekből Budapesten készíti el a könnyed eleganciájú ENIHORN darabokat. Sokszínű világ ez, ahol a természet adta inspirációk, a pazar, festői hatású virágos kertek, akár a modern, urbánus világ letisztult formáinak, épületeinak ihletével is randevúzhatnak.


Gas Fashion Show

Fashion & style fényképe.Fashion & style fényképe.
Fotók: Magyar Nikoletta

















 







 











Fotók: Bruzák István


BIODERMA by CAKÓ Fashion Show

Fashion & style fényképe.
Fashion & style fényképe.



Schwarzkopf Fashion Show



Fashion & style fényképe.

Fashion & style fényképe.

 

Volvo Fashion by CUKOVY

 A 2014-ben alakult CUKOVY márkát környezettudatos, előremutató darabok jellemzik, melyet a két alkotó egy lázadó, futurisztikus látásmóddal ötvöz. A brand Tálosi Lívia és Csukovics Brigitta találkozásából született; világukat nem aktuális divatirányzatok alakítják, jövőt formálva, merészen egyedi úton járnak. 

Fashion & style fényképe.

Kollekcióikban ellentmondások oldódnak fel és végpontok olvadnak egymásba. Megszűnnek a szabályok, a funkciók felcserélhetők, látszólag össze nem illő textúrák válnak eggyé.
Az ELLE Fashion Show keretein belül kerül bemutatásra a Volvo Fashion Show by CUKOVY. 
A bemutatón a márka 2017/2018-as őszi-téli kollekciója mutatkozik majd meg, mely a COEXIST nevet kapta. A koegszisztencia egyrészt a jövőt a múlttal összemosó inspirációs források, másrészt a CUKOVY-Nő egyszerre szenzitív és határozott tulajdonságai, továbbá a márka által korábban lefektetett értékek és az újító szándék szimultán jelenléte révén körvonalazódik.
A kollekció letisztult, skandináv karakterjegyei az underground szabadsággal fonódnak össze.






Fashion & style fényképe.


Kiállítók voltak:

Coeur de Lion handmade in Germany (szakmai nap)  


Fashion & style fényképe.




 
Abonyi Alma

Fashion & style fényképe.


SophiebyChance

Fashion & style fényképe.
Fashion & style fényképe.


Gas

Fashion & style fényképe.


Ecco

Fashion & style fényképe.



Duray

Fashion & style fényképe.


Komono

Fashion & style fényképe.


Asus

Fashion & style fényképe.


Bársony Orvos-Esztétika

Fashion & style fényképe.


Rossmann

Fashion & style fényképe.
  

Giorgio Armani

Lancome

Yves Saint Laurent
Fashion & style fényképe. 


Schwarzkopf

Fashion & style fényképe.


Pierre René



Zsindelyes Pálinka (szakmai nap)  

Fashion & style fényképe.


Hungaria Pezsgő

Fashion & style fényképe.


Volvo

Fashion & style fényképe.



Perwoll  
Curaprox
Bioderma
Carmex
Somersby
Vöslauer
Dallmayr


Fashion & style fényképe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése