2017. május 23., kedd

Mario Blanco a Berekai Art Stúdióban - 2017.05.18

 


 Ismét egy csodálatos kiállítást szervezett a Berekai Art Stúdió ugyanis a világhírű Balinéz fotós Marió Blanco hozta el fotóit a stúdióba.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.

Marió Blanco családregénye nem hétköznapi. Apja don Blanco spanyol nemes, festő, Salvadore Dali művésztársa. Don Antonio Blanco elvette feleségül az Ubudi (Bali) király gyönyörű lányát és balin telepedtek le. Ennek a frigynek köszönheti életét Marió akit Bali Dalinak is neveznek.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.
Marió Blanco feleségével és lányával. Valamint Berekai Judit és Szűk Norbert.
Mario apját követve fordult a képzőművészet felé aki így vezető indonéz festőművésszé és fotóművésszé vált. Létrehozta a Blanco múzeumot mely Indonézia egyik leghíresebb és látogatottabb múzeuma.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.
Eifert János és Szűk Norbert
Zseniálisan fest és fényképez, számos indonéz- és külföldi művésznek szervezett kiállítást, adott bemutatkozási lehetőséget, ezért tisztelik és szeretik a művészek. Egyfajta művészeti vezető, egy guru, akit követnek. A legnagyobb indonéz nemzeti ANTV televízióban van műsora, melynek címe Mata Lensa. Minden héten másfél órában különböző érdekes fotós- és művészeti eseményeket mutat be, ezeken a helyszíneken közösen alkotnak, festenek. 

Nikoletta Klára Magyar fényképe.

Mario összetartja a helyi művészeti életet, menedzseli múzeumát, kiállításokat, fesztiválokat szervez, valamint meseszerűen izgalmas fotótúrákat.

Nikoletta Klára Magyar fényképe.

Mario Blanco festményei szürrealisták, de fotográfiában a klasszikus stílust képviseli. Témája a folklór. Képeit rendkívüli precizitással komponálja. Remekműveit nem lehet elutasítani azok nagyom szerethetőek.
 
Nikoletta Klára Magyar fényképe.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése